نوشته شده توسط : آزاد


:white_check_mark:بينه
:small_blue_diamond:تعداد شهودى که قانونا شهادت آنها میتواند یک امر حقوقى (مدنی یا جزائی) را اثبات کند مثلا دعوئی که با شهادت دو شاهد مرد اثبات میشود مجموع دو شاهد را بینه گویند و گاه بینه چهار نفر میشود. در مثال اول یک شاهد را اصطلاحا ((نصف بینه)) گویند. (ماده ۲۴۷ آئین دادرسى کیفرى)

:white_check_mark:بينه تصرف
:small_blue_diamond:هرگاه مستند شهادت شاهد، تصرف مشهودله باشد آن بینه را بینه تصرف گویند.

:white_check_mark:بينه تعديل
:small_blue_diamond:شهودى که شهادت برعدالت کسى میدهند. شاهدى را که برعدالت دیگرى شهادت میدهد اصطلاحا معدل (بضم اول وتشدید وکسر ثانی) ومزکى (بروزن معدل) نامند.

:white_check_mark:بينه جرح
:low_brightness:شهودى که برعادل نبودن کسى شهادت دهند وبتعبیر دیگر به جرح کسى شهادت دهند.

:white_check_mark:بينه خارج
:small_blue_diamond:هرگاه مالى درتصرف کسى باشد و دیگری دعوی ملکیت آنرا کند و هر دو طرف بینه برمالکیت خود اقامه کنند بینه مدعى مذکور را بینه خارج نامند وبینه مدعى علیه متصرف را بینه داخل.

:white_check_mark:بينه يد
:small_blue_diamond:هرگاه مستند شهادت شهود، ید مشهودله باشد آن بینه را بینه ید گویند.

برای مطالعه بیشتر در مورد وکیل طلاق توافقی در اراک اینجا کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: قانون , وکیل پایه یک دادگستری در اراک , وکیل در اراک , وکیل در خمین , وکیل خوب در اراک , وکیل در شازند , وکیل در ساوه , وکیل در دلیجان , وکیل طلاق توافقی در اراک , وکیل طلاق در اراک ,
:: بازدید از این مطلب : 117
|
امتیاز مطلب : 85
|
تعداد امتیازدهندگان : 30
|
مجموع امتیاز : 30
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 خرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آزاد

در جلسه  هیأت عمومی دیوان عالی کشور، قضات با اکثریت آراء مقرر نمودند با توجه به شرط منعقده بین طرفین یک معامله، چنانچه یکی از چک‌ها برگشت بخورد معامله فسخ و ملک مسترد می‌شود ولو اینکه ملک توسط خریدار اول به اشخاص دیگری فروخته شود معامله دوم باطل و ملک باید به فروشنده برگردد.

به گزارش روابط عمومی دیوان عالی کشور، مطابق تصمیم امروز اعضای هیات عمومی دیوان عالی کشور، با توجه به شرط منعقده بین طرفین، چنانچه در معامله‎ای یکی از چک‌ها برگشت بخورد معامله فسخ و ملک مسترد می‌شود ولو ملک توسط خریدار اول به اشخاص دیگری فروخته شود معامله دوم باطل و ملک باید به فروشنده برگردد.

بین دادگاه‎ها اختلاف پیش آمده بود که در این حالت اگر خریدار بدون پرداخت چک‌ها ملک را به دیگری بفروشد آیا با فسخ معامله؛ ملکی که در تصرف خریدار اخری است باید به فروشنده مسترد شود یا اینکه فروشنده اولی فقط حق مراجعه به خریدار اولی جهت مثل و یا قیمت ملک خود را دارد و حق پس گرفتن ملک موضوع معامله را ندارد؟ که در جلسه امروز هیات عمومی دیوان عالی کشور قضات با اکثریت آراء مقرر نمودند با توجه شرط منعقده بین طرفین که چنانچه یکی از چک‌ها برگشت بخورد معامله فسخ و ملک مسترد می‌شود ولو اینکه ملک توسط خریدار اول به اشخاص دیگری فروخته شود معامله دوم باطل و ملک باید به فروشنده برگردد.
متاسفانه جزئیات بیشتری منتشر نشده و مشخص نیست این حکم، مشمول انتقال قبل از فسخ یا برگشت چک نیز می شود یا خیر؟

برای مطالعات بیشتر میتوانید به فصل تجارت مراجعه کنید.



:: برچسب‌ها: قانون , وکیل پایه یک دادگستری در اراک , وکیل در اراک , وکیل در خمین , وکیل خوب در اراک , وکیل در شازند , وکیل در ساوه , وکیل در دلیجان , وکیل طلاق توافقی در اراک , وکیل طلاق در اراک ,
:: بازدید از این مطلب : 115
|
امتیاز مطلب : 101
|
تعداد امتیازدهندگان : 30
|
مجموع امتیاز : 30
تاریخ انتشار : چهار شنبه 5 خرداد 1400 | نظرات ()